Soiuri păr(pyrus communis):

 

Shenandoah - fruct mare cu gust foarte bun si aroma de para. Soiul are toleranta la Erwinia. Se matureaza la 30 de zile dupa Williams si se pastreaza bine;

Sunrise - fruct mare si aromat, cu gust foarte bun. Varietate timpurie ce se pastreaza foarte bine. Prezinta toleranta la Erwinia;

Williams - fruct mare. Pulpă fină, suculentă, intens aromată, fără sclereide. Soi de vară;

Max Red Bartlett - mutatie rosie de Williams;

Conference - fructe mijlocii și mari. Pulpă albă, dulce, suculentă și aromată. Soi de toamnă;

Doyenne du Comice - fructe mijlocii sau mari. Pulpă suculentă, fără sclereide. Soi de toamnă;

Abate Fetel - fruct mare și foarte mare. Pulpă fină, suculentă, fără sclereide. Soi de toamnă;

Bonne Louise d’Avranches - roșie pe partea însorită , pulpă dulce și intens aromată. Soi de vară-toamnă;

Beurre Hardy - pulpă albă, suculentă, cu aromă de muscat. Soi de toamnă;

Kaiser Alexander - pulpă untoasă, suculentă și dulce. Soi de toamnă;

Contesa de Paris - pulpă albă, dulce, fără sclereide. Soi de iarnă;

Buttira rosa Morettini- fruct mare, foarte zemos și aromat;

Monica-soiul are rezistență bună față de rapăn și focul bacterian. Fructul este mare, cu gust foarte bun și se maturează la două săptămâni după  Williams;

Cure- soi vechi, de iarnă, ce are fructe mari, fără sclereide;

Bartlett blight resistant- Williams tolerant la Erwinia;

Highland - soi foarte apreciat pentru consumul in stare proaspata. Pulpa zemoasa, untoasa, parfumata, fara sclereide. Se matureaza la 30 de zile dupa Williams;

Sabina - varietate timpurie, cu maturare apropiata de Williams, remarcabila pentru aspectul si calitatea fructelor;

Curato - varietate veche, cu fructe foarte mari, bogate in zaharuri si zemoase, cu pulpa fina. Se coace in octombrie;

Santa Maria - varietate timpurie, cu fruct foarte mare si zemos;

Angelica - soi rustic cu fructe foarte gustoase si crocante. Se matureaza la inceputul lui octombrie;

Passa  Crassana rossa- variație de culoare la Passe Crassanne.

 

Soiuri păr(pyrus pyrifolia):


Chojuro - cea mai aromată pară asiatică. Fruct mediu-mare, auriu.Mijlocul lui septembrie;

Hayatama - mărime medie, cu aromă unică de fruct tropical. Început de sezon;

Hosui - fruct mediu- mare, ferm și zemos. Mijloc de sezon;

Nijisseiki - culoare verde-galbui, fruct dulce și zemos. Sfârșit de sezon;

Shinko - are cea mai mare rezistență la Erwinia dintre soiurile asiatice. Fruct dulce cu aromă bună. Sfârșit de august;

Shinseiki - fruct rotund, dulce și zemos. Sfârșit de iulie.

Tama- fruct cu aroma specifica si gust foarte bun.

Travel Turne Tranzito